December 2013
Ik zie hem nog thuis komen.
Starend door het keukenraam.
Guur december weer.
Op zijn ene arm een vrolijke doos, dat kon niet anders dan een kerstpakket zijn.
Op de een of andere manier hou ik van kerstpakketen. Van die grote dozen, vol met???
Je weet het niet en dat maakt het dan ook zo leuk, wat zal er dit jaar weer in zitten.
In de andere hand hield hij een zwart tasje wat er nogal zwaar uitzag.
Spannend!!
Het pakket was een redelijk standaard pakket.
Eigenlijk zoals de meeste kerstpakketen, met wat chips en nootjes, een bus slagroom en wat voor de kids.
Het zwarte tasje was een ander verhaal, dat waren 6 verschillende bier flesjes van La Trappe, nou ja flesjes... alemaal met een inhoud van 0.75 liter en laten wij nou net geen bierdrinkers zijn.
Weggeven was het eerste dat we dachten, alleen konden we er helaas niemand blij mee maken.
Weggooien vonden we zonde en zodoende stonden de flesjes lange tijd achter in de auto.
Tot gisteren.
Gisteren was zo'n dag dat je lekker wilt eten, maar niet te veel moeite wilt doen.
Zo'n dag dat je nog boodschappen moet halen en geen zin hebt om te gaan.
Maar ja er moet toch gegeten worden.
Zoon lief opperde Pandekoeken, goed plan, enig nadeel te weinig melk in huis.
Opeens schoot het me te binnen dat je van bier ook pannenkoeken kon maken.
Snel wat tips opgezocht op internet en hup bierpannenkoeken zouden het worden.
Ik moet zeggen ze waren heerlijk!!!!
Ze zagen er ook zo onwijs lekker uit.
Waar pannenkoeken soms wat bleek van kleur kunnen zijn, zagen deze eruit om op te eten.
Jammer genoeg was mijn recept maar voor 8 a 9 stuks, want ik had er wel 5 op gekund, maar ja hoe leg je dat uit aan de mannen aan tafel als mama het meeste eet.
Hierbij dan ook mijn recept voor bierpannenkoeken.
Ik heb gekozen voor de La Trappe Triple omdat deze volgens het etiket het meest zoet zou zijn, wie weet lukt het met een ander wat zwaarder bier ook wel.
Ingrediƫnten:
220 gram bloem
2 middel grote eieren
zakje vanille suiker
1 eetlepel licht bruine basterd suiker
mespuntje zout
0.5 liter La Trappe Triple
Boter of olie om in te bakken
Stap 1:
Meng de bloem, vanille suiker en het zout door elkaar in een kom
Stap 2:
Kluts de eieren met de bruine suiker in een andere kom en doe er een scheutje bier bij.
Let op het kan bruisen!
Stap 3:
Doe de helft van het bloemmengsel bij de eieren en roer dit met een garde door.
Het word dan een wat dik beslag. Doe vervolgens de helft van het bier erbij en roer dat door. Tijdens het roeren doe je de rest van de bloem erbij.
Stap 4:
Roer tot je een glad beslag hebt en doe dan de andere helft van het bier erbij.
Laat dit 30 minuten op je aanrecht staan.
Na de 30 minuten alles nog even met de garde door roeren en klaar is je beslag.
Let's bake!
Je bakt deze pannenkoeken hetzelfde als de normale, dus gewoon met een klontje boter of scheutje olie in de pan. Ik heb boter gebruikt.
Ben benieuwd wat jullie van deze pannenkoeken vinden!
Voor wat betreft het beleg: ze zijn heerlijk met poedersuiker, agave siroop, honing of stroop.
Wat ik ga doen met de rest van de flesjes bier?
In ieder geval een keer een Belgisch stoofvlees maken!
Thank you for following me but apparently you followed a wrong blog. I followed you know but please follow me on my current blog
BeantwoordenVerwijderenhttp://www.bloglovin.com/blog/3831938/love-joice
Thank you so much! xoxo