maandag 3 februari 2014

Recept: Ricotta Pannenkoekjes met Banaan - Verwen ontbijt op zondag

Verwen ontbijtje op zondag:
Ricotta pannenkoekjes met banaan.

Niets lekkerder dan uitslapen op zondag om vervolgens wakker te worden met goede kop koffie en een heerlijk ontbijtje.

Vandaag werden dat ricotta pannenkoekjes met banaan.
Simpelweg omdat ik nog wat ricotta over had en weggooien zonde vind.

Recept voor ongeveer 25 stuks.
250 gram ricotta
2 eieren gesplitst
100 gram bloem
125ml melk
1tl bakpoeder
Snuf zout

Meng de ricotta met de eidooiers en de melk tot een egaal mengsel. Voeg hierbij de bloem, bakpoeder en zout en meng het weer. Beslag lijkt nu vrij stug en dik.
Klop de eiwitten schuimig dit kan gewoon met de hang en meng dit door het andere mengsel.
Verwarm wat Zonnebloem olie in de koekenpan en schep met een lepel kleine hoopjes beslag in de pan. Na een halve minuut even de pannenkoekjes omdraaien. Ze zijn klaar als beide kanten goudbruin van kleur zijn.
Warm houden tijdens het bakken van de volgende lading kan heel eenvoudig op een warm bord onder een velletje aluminium folie.

Serveren met een beetje poedersuiker of stroop en wat vers fruit.
In de zomer ook lekker als toetje met een verse aardbeien saus en wat munt.

2 opmerkingen:

  1. Lekker!! EN leuke blog heb je, ik ben je meteen gaan volgen met Bloglovin'!

    Liefs,

    Noor
    http://queenofjetlags.com

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hai Noor,
    Wat super leuk om te lezen, dank je wel!
    Ik zal ook eens een kijkje nemen op jouw site!

    Liefs Madelon

    BeantwoordenVerwijderen