maandag 24 februari 2014

Appelcrumble

Bij deze beloof ik, nooit meer te zeggen dat mijn man zich aanstelt als hij zegt niet lekker te zijn.
Voor je het weet zit je namelijk op de SEH en krijg je te horen dat hij een blinde darm ontsteking heeft en nog dezelfde nacht geopereerd moet worden.
Oke, nu kan hij geen blindedarm ontsteking meer krijg maar toch.
Ben er best een beetje van geschrokken.

Verbaasd ben ik er ook wel over hoe zoiets relatief onschuldigs in 1x je hele dagelijkse leven in de war schopt. Alle dagelijks dingen kwamen ineens bij mij terecht en dat is helemaal niet erg, maar met een kleine manneke van bijna 2 bleef er weinig tijd over om te kunnen bloggen.
Of eigenlijk energie.
Maar met manlief weer bijna op de been, mijn bakkie koffie naast me, ga we weer lekker aan de slag.

Koken en bakken ging gewoon door, al was het misschien iets minder uitgebreid dan ik gewild had.

Zorg je wel een beetje voor jezelf vroeg mijn lieve vriendinnetje.
Weet alleen niet zeker of ze daarmee bedoelde: Bak 's avonds maar een heerlijke appelcrumble voor jezelf. Oja en vergeet daar dan al helemaal geen Ben & Jerry ijs bij te doen.

Misschien niet het meest luxe verwengebak, maar met een appelcrumble nog heerlijk warm uit de oven zit je altijd wel goed.
De smaak van warme appels, de knapperige crumbles. Voor mij is het een vorm van comfort food en een gerecht dat meestal wel kan maken. Mocht ik namelijk een keer geen appels in huis hebben dan neem ik gewoon diepvriesfruit, in plaats van een appelcrumble eten we dan gewoon een kersencrumble, daar ga ik niet moeilijk over doen ;)






Bij deze het recept voor 2 personen, of 1 die even een momentje voor zichzelf nodig heeft.
Ingrediƫnten:
2 grote, stevige appels - Goudrenetten of Jonagold
150 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram koude roomboter
125 gram fijne kristal suiker + een handje extra
Kaneel

Bereiding:
Verwarm allereerst de oven voor op 200 graden.
Schil vervolgens de appel, snij ze in blokjes en doe ze in een oven schaal. Verdeel het handje suiker over de appels en doe er vervolgens wat kaneel naar smaak overheen. Je hoeft het niet door elkaar te husselen.

Snij de roomboter in blokjes en doe de blokjes samen met de suiker en het zelfrijzend bakmeel in een kom. Dan nu het meest ontspannende klusje.
Doe je handen in de kom en vermeng de boter met de suiker en het meel toch er kruimels ontstaan. Je kan ze wrijven tussen de vingers of kneden en dan wat losser maken door de grotere deegballen door je handen te wrijven. Ik kies meestal voor het laatste omdat je dan verschillende grote krijgt.

Verdeel de kruimels over de appels en bak in 25-30 minuten goudbruin in de oven.
Af laten koelen mag, maar hoeft niet, enne mocht je ijs in huis hebben je hoeft niet te twijfelen of dat lekker is erbij!

Genieten maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten