maandag 3 maart 2014

Enchiladas

Mijn culinaire hart heb ik verloren aan de Italiaanse keuken.
De eenvoud van de gerechten, de pure smaken, je kan me niet blijer maken dan met een goede gnocchi of heerlijke tiramisu.

Naast de Italiaanse heb ik een zwak voor een aantal andere keukens en met liefde maak ik dan soms ook een uitstapje. Dit keer naar Mexico.

Mexico heeft heel lang op mijn verlanglijstje gestaan als het gaat om vakantie bestemmingen. Tot op heden is het er nog niet van gekomen om erheen te gaan en daar te genieten van al het moois, en eten, dat het land te bieden heeft. Het gaat er vast wel een keer van komen, als onze kleine man wat groter is en er aan toe is langere tijd in een vliegtuig te zitten.
Tot die tijd moet ik het doen met Mexicaans uit mijn eigen keuken en dat die niet altijd veel tijd en moeite hoeft te kosten blijkt wel uit dit Enchiladas recept voor 4 personen.

Ingrediƫnten:
350-400 gram kipfilet
2 potjes taco saus (zie foto)
1 blikje tomaten blokjes
bosje koriander
Pak wraps a 10 stuks
Blikje zwarte bonen
Klein blikje mais
200 gram cheddar geraspt
200 gram belegen geraspte kaas
Olijfolie

Bereidingswijze:
Verhit een scheutje olie in een wat diepere koekenpan.
Doe 1 potje van de taco saus en het blikje tomaten erbij en laat dit aan de kook komen.
Nu mag de kipfilet erbij, dit kan in zijn geheel maar mag ook in wat kleiner stukjes.
Laat de kip gaar koken in de saus, dit duurt een minuutje of 10.
Vervolgens mag de kip even uit de saus en mogen het andere potje taco saus, de zwarte bonen en de mais erbij.
In de tijd dat de mais en de zwarte bonen warm worden kun je de kipfilet met 2 vorken uit elkaar trekken. Je krijgt dan een soort draadjes vlees van kip.
Als de kip goed gaar is gaat dit prima, door het zuur van de tomaten word de kip namelijk nog malser.
Is de kip uit elkaar, dan kan deze terug in de pan om nog even goed door te warmen.
Nu alleen nog de koriander fijn hakken en door de saus roeren en de saus is klaar.
Voor wie van iets meer pit houdt kan er nog wat cayenne peper of sambal doorheen doen. Ik heb die weggelaten vanwege een kleine tafelgast.

Nu kunnen de wraps gevuld en opgerold worden.
Leg de gevulde wraps bij elkaar in een ovenschaal en bestrooi ze met de geraspte cheddar en belegen kaas.
Een minuutje of 5 in de oven tot de kaas gesmolten is en klaar zijn de Enchiladas.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten