Broccoli
Gezellige, gezonde, groene boompjes op je bord.
De een vind het heerlijk, de ander gruwelt ervan. Mijn man zag het ooit als ultieme groente om mij aan zich te binden en maakte dan ook standaard broccoli met gebakken aardappeltjes en biefstuk als ik kwam eten. En eerlijk is eerlijk hij kookte het precies goed beetgaar.
Het lag dan ook erg voor de hand dat een van J's eerste groentes broccoli zou zijn. De eerste keer vond hij het wat wennen, maar vanaf de tweede keer vond hij het heerlijk. Papa trots, mama blij..
Tot de dag dat de broccoli als gezellige groene boompjes op zijn bord lag. Hij leek het ineens niet lekker meer te vinden. De steeltjes wel maar de roosjes niet. Was het de smaak of wat anders als de structuur??
Dus hop staafmixer erbij gepakt, gepureerd en ja hoor meneertje was weer blij met zijn broccoli.
Echter zag deze mama een prakkie broccoli met aardappels en vlees niet zitten dus hebben we er een Italiaanse twist aan gegeven.
Met volkoren pasta en Parmezaanse kaas.
Wat heb je nodig voor 4 personen.
Ingrediënten:
Flinke broccoli van zo'n 500/600 gram
2 uien
2 tenen knoflook
2 ansjovis filets
2 el crème fraiche
Olijfolie
Peper en zout
250 gram (volkoren) pasta
Stuk Parmezaanse kaas
Snij de broccoli in roosjes en kook deze in ruim water met zout in een minuutje of 8 gaar.
Snipper de uien en knoflook en fruit deze in de koekenpan met wat olijfolie. Doe er de ansjovis bij en laat deze oplossen. Peper erbij en vuurtje laag.
Haal de broccoli uit de pan maar laat het water in de pan, doe in dit water de pasta en kook die gaar als op de verpakking staat, vaak een minuutje of 8.
Pureer de broccoli met een 2 eetlepels kook vocht en schep er het mengsel van ui, knoflook en ansjovis doorheen. Doe er vervolgens twee eetlepels crème fraiche doorheen (dit kun je ook weg laten).
Als de pasta gaar is, afgieten en door de broccoli saus scheppen tot alles rijkelijk bedekt is met saus.
Op een bord doen, Parmezaanse kaas erover, wat peper en een scheutje olijfolie.
Je kan dit recept uitbreiden door rozijntjes door de saus te doen of extra kaas of pijnboompitjes. Ook kun je de broccoli vervangen door romanesco dan is het iets zachter van smaak.
Gezellige, gezonde, groene boompjes op je bord.
De een vind het heerlijk, de ander gruwelt ervan. Mijn man zag het ooit als ultieme groente om mij aan zich te binden en maakte dan ook standaard broccoli met gebakken aardappeltjes en biefstuk als ik kwam eten. En eerlijk is eerlijk hij kookte het precies goed beetgaar.
Het lag dan ook erg voor de hand dat een van J's eerste groentes broccoli zou zijn. De eerste keer vond hij het wat wennen, maar vanaf de tweede keer vond hij het heerlijk. Papa trots, mama blij..
Tot de dag dat de broccoli als gezellige groene boompjes op zijn bord lag. Hij leek het ineens niet lekker meer te vinden. De steeltjes wel maar de roosjes niet. Was het de smaak of wat anders als de structuur??
Dus hop staafmixer erbij gepakt, gepureerd en ja hoor meneertje was weer blij met zijn broccoli.
Echter zag deze mama een prakkie broccoli met aardappels en vlees niet zitten dus hebben we er een Italiaanse twist aan gegeven.
Met volkoren pasta en Parmezaanse kaas.
Wat heb je nodig voor 4 personen.
Ingrediënten:
Flinke broccoli van zo'n 500/600 gram
2 uien
2 tenen knoflook
2 ansjovis filets
2 el crème fraiche
Olijfolie
Peper en zout
250 gram (volkoren) pasta
Stuk Parmezaanse kaas
Snij de broccoli in roosjes en kook deze in ruim water met zout in een minuutje of 8 gaar.
Snipper de uien en knoflook en fruit deze in de koekenpan met wat olijfolie. Doe er de ansjovis bij en laat deze oplossen. Peper erbij en vuurtje laag.
Haal de broccoli uit de pan maar laat het water in de pan, doe in dit water de pasta en kook die gaar als op de verpakking staat, vaak een minuutje of 8.
Pureer de broccoli met een 2 eetlepels kook vocht en schep er het mengsel van ui, knoflook en ansjovis doorheen. Doe er vervolgens twee eetlepels crème fraiche doorheen (dit kun je ook weg laten).
Als de pasta gaar is, afgieten en door de broccoli saus scheppen tot alles rijkelijk bedekt is met saus.
Op een bord doen, Parmezaanse kaas erover, wat peper en een scheutje olijfolie.
Je kan dit recept uitbreiden door rozijntjes door de saus te doen of extra kaas of pijnboompitjes. Ook kun je de broccoli vervangen door romanesco dan is het iets zachter van smaak.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten