Soeppie?
Soep is er in alle soorten en maten. Van een lichte bouillon tot een stevige maaltijd soep. Je kan van bijna alles wel soep maken, dus het is zeker een handig iets om je groente la mee leeg te maken.
Voor dat onze kleine man er was aten wij eigenlijk niet zo vaak soep. Waarom niet? Geen idee eigenlijk, ik kookte toen heel anders mede door het drukke bestaan dat we toen hadden, waarbij we allebei geen 9-5 baan hadden. Niet dat ik die nu als huismama wel heb, maar koken is nu onderdeel van mijn baan.
Het viel ons redelijk snel op dat J. gek is op soep, bij voorkeur een wat dikkere waar hij lekker zijn broodje in kan dopen. Als ik hem zijn zin zou geven dan zou hij zeker twee borden leegeten. Heel eerlijk daar ben ik best blij mee, zeker omdat soep boordevol groenten zit. Dus als meneertje 2 dagen wat minder gegeten heeft om wat voor reden dan ook, dan eten wij de dag daarna soep.
Deze Zoete Aardappel - Wortel soep is een van zijn favorieten.
Heerlijk zoet, gezond en lekker dik waardoor hij hem makkelijk zelf kan eten.
Wat heb je nodig voor 4-6 kommen:
1 kg zoete aardappels (verkopen ze gewoon bij AH en de Lidl)
1 grote winterpeen
1 grote ui
1 teen knoflook
Beetje abrikozen jam
1-1,25 liter bouillon (kan kip of groente zijn)
1tl paprika poeder
1tl kurkuma of kerrie poeder
peper en zout
Olie
Staafmixer
Schil de aardappels en de peen en snij deze in plakken.
Schil en snij de uit, dit hoeft niet te fijn en hak de knoflook fijn.
Doe in een grote pan wat olie en fruit hierin de ui en knoflook samen met de paprika poeder, kurkuma, peper en zout. De kruiden kunnen nu goed hun smaak afgeven.
Doe vervolgens naar smaak 1 a 2 eetlepels abrikozen jam erbij en roer dit even goed door.
Dan de wortel en de aardappel erbij en alles heel even aanbakken, dit hoeft niet lang en je kan het het beste gewoon om blijven scheppen.
Vervolgens de bouillon erbij en het geheel aan de kook brengen. Zodra het kookt het vuur wat lager zetten en de groente zachtjes gaar laten koken. Dit duurt een minuut of 20.
Zodra alles gaar is, vuur uitzetten en met een staafmixer alles fijn maken. Indien je de soep te dik vind kan er wat warm water bij om hem dunner te maken. Naar smaak kan er nog wat peper en zout bij.
Zoals je op de foto kan zien, doe ik een topping over de soep.
Hierbij het receptje daarvoor voor 4 kommen:
4 rode uien
salie blaadjes
peper en zout
Snij de rode uien in (halve) ringen en snij 5 salie blaadjes in reepjes. Bak dit alles in wat olijfolie met een klein beetje zout.
Als de rode ui zacht is, is het klaar.
Schep een beetje van dit mengsel op de soep en doe er een beetje peper overheen samen met een paar hele blaadjes salie.
Hou je niet van salie dan kan je dit ook gewoon weglaten.
Ik zou zeggen: eet smakelijk!
Soep is er in alle soorten en maten. Van een lichte bouillon tot een stevige maaltijd soep. Je kan van bijna alles wel soep maken, dus het is zeker een handig iets om je groente la mee leeg te maken.
Voor dat onze kleine man er was aten wij eigenlijk niet zo vaak soep. Waarom niet? Geen idee eigenlijk, ik kookte toen heel anders mede door het drukke bestaan dat we toen hadden, waarbij we allebei geen 9-5 baan hadden. Niet dat ik die nu als huismama wel heb, maar koken is nu onderdeel van mijn baan.
Het viel ons redelijk snel op dat J. gek is op soep, bij voorkeur een wat dikkere waar hij lekker zijn broodje in kan dopen. Als ik hem zijn zin zou geven dan zou hij zeker twee borden leegeten. Heel eerlijk daar ben ik best blij mee, zeker omdat soep boordevol groenten zit. Dus als meneertje 2 dagen wat minder gegeten heeft om wat voor reden dan ook, dan eten wij de dag daarna soep.
Deze Zoete Aardappel - Wortel soep is een van zijn favorieten.
Heerlijk zoet, gezond en lekker dik waardoor hij hem makkelijk zelf kan eten.
Wat heb je nodig voor 4-6 kommen:
1 kg zoete aardappels (verkopen ze gewoon bij AH en de Lidl)
1 grote winterpeen
1 grote ui
1 teen knoflook
Beetje abrikozen jam
1-1,25 liter bouillon (kan kip of groente zijn)
1tl paprika poeder
1tl kurkuma of kerrie poeder
peper en zout
Olie
Staafmixer
Schil de aardappels en de peen en snij deze in plakken.
Schil en snij de uit, dit hoeft niet te fijn en hak de knoflook fijn.
Doe in een grote pan wat olie en fruit hierin de ui en knoflook samen met de paprika poeder, kurkuma, peper en zout. De kruiden kunnen nu goed hun smaak afgeven.
Doe vervolgens naar smaak 1 a 2 eetlepels abrikozen jam erbij en roer dit even goed door.
Dan de wortel en de aardappel erbij en alles heel even aanbakken, dit hoeft niet lang en je kan het het beste gewoon om blijven scheppen.
Vervolgens de bouillon erbij en het geheel aan de kook brengen. Zodra het kookt het vuur wat lager zetten en de groente zachtjes gaar laten koken. Dit duurt een minuut of 20.
Zodra alles gaar is, vuur uitzetten en met een staafmixer alles fijn maken. Indien je de soep te dik vind kan er wat warm water bij om hem dunner te maken. Naar smaak kan er nog wat peper en zout bij.
Zoals je op de foto kan zien, doe ik een topping over de soep.
Hierbij het receptje daarvoor voor 4 kommen:
4 rode uien
salie blaadjes
peper en zout
Snij de rode uien in (halve) ringen en snij 5 salie blaadjes in reepjes. Bak dit alles in wat olijfolie met een klein beetje zout.
Als de rode ui zacht is, is het klaar.
Schep een beetje van dit mengsel op de soep en doe er een beetje peper overheen samen met een paar hele blaadjes salie.
Hou je niet van salie dan kan je dit ook gewoon weglaten.
Ik zou zeggen: eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten